A BorFolk elkötelezett híve a magyarországi borkultúrának és az ehhez kötödő zenei hagyományoknak. Összeállításainkban úgy idézzük fel egy-egy tájegységet, ahogy a jó bor is magában hordozza a talaj minden ásványát és a nap éltető erejét.

Bemutatkozás

   Bár minden tagunk évtizedek óta népzenész, csupán 2010. tavaszán döntöttünk úgy, hogy közös zenekart hozunk létre a borkultúra népszerűsítésére, a borral kapcsolatos népzenei hagyományok ápolására és a borkedvelő közönség tartalmas szórakoztatására.

   Tagjaink egytől-egyig klasszikus alapokkal rendelkező, autentikus – azaz hagyományőrző - népzenén nevelkedett, sokoldalú zenészek.


A zenekar tagjai

    Nagy Dorottya

    ...

 

    Székely Levente

   Kolozsváron születet, a Bodzafa zenekar tagjaként  az erdélyi táncházmozgalom egyik elindítója, majd 1982-től Magyarországra való áttelepülését követően évekig a Magyar Állami Népi Együttes, majd a Kalamajka zenekar prímása. A Bostoni Egyetem Nemzetközi Jog és Diplomácia szakán szerzett mester diplomával több külföldi kiküldetésben vett részt. Kiküldetések között itthon töltött években a Gázsa és a BorFolk zenekarban is rendszeresen közreműködött. Diplomáciai rangja rendkívüli nagykövet, legutóbb a Tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda vezetője volt.

 

    Olasz György

   A ’80-as évek elejétől napjainkig a táncházmozgalom elismert képviselője.  Civilben francia-lengyel szakos nyelvész, nyelvtanár, tolmács, fordító, nyelvtörténetből doktorált. A hegedűn kívül klarinéton, tárogatón is játszik. Kezdetektől a XVIII kerület Rózsa-táncházának prímása.

 

    Szűcs Sándor

   Tamburás és brácsás, délvidéki születésű, az ottani népzenei mozgalom meghatározó egyénisége. A Batyu együttes alapítója és a Hívogató együttes alapító tagja, aki házassága óta Dél-Pesten él. A közelmúltban még a logisztikában tevékenykedett, de ma már vonókészítéssel foglalkozik. Zenei tanulmányait harmonikán kezdte, főhangszerein túl tekerőlanton és kobzon is játszik.

 

   Kovács Géza

   Brácsás, kiskorúként zeneiskolában trombitán és gitáron tanult. Népzenei pályája elején sok éven keresztül az Állami Népi Együttes kiszenekarának meghatározó zenésze volt, mára eredeti szakmájában elektronikai műszerekkel foglalkozik. A Tegnap és a Dunazug zenekarnak is tagja, muzsikál még prímtamburán, tamburabrácsán és kobzon.

 

    Pálfi Zsolt

    Nagybőgős, felvidéki születésű, a szlovákiai táncházmozgalom meghatározó egyénisége. Zenei tanulmányait zongorán kezdte. A Csiholók együttes alapító tagja. Később Dinnyés Józseffel járta a Kárpát-medencét az énekelt versek műfaját népszerűsítvén. Mindennapjaiban tolmácsként és fordítóként dolgozik, a MFTE tagja. Játszik még a Tegnap zenekarban is.

 

 


Tisztelt Látogató! Mindenkit szeretettel várunk a Kőfeszt keretein belül, május 28.-a 18 órától BorFolk koncertre, "Ez a mámor" Petőfi a népzenében. A helyszínen kapható lesz a zenekar CD-je.
(BorFolk zenekar)