A BorFolk elkötelezett híve a magyarországi borkultúrának és az ehhez kötödő zenei hagyományoknak. Összeállításainkban úgy idézzük fel egy-egy tájegységet, ahogy a jó bor is magában hordozza a talaj minden ásványát és a nap éltető erejét.

Vavrinecz András vendégművész

   Bányamérnök, ének-zene népzenetanár, népzenekutató, a magyarországi táncházmozgalomba már kezdeti szakaszában bekapcsolódott. Korábban a Hegedős együttes tagja, majd a Bekecs együttes alapítója és vezetője. Számos népzenei lemez közreműködője, szerkesztője, népzenei kiadványok közreadója, lektora.  A Hagyományok Háza népzenei munkatársa. 2017 -ben a "Népművészet területén végzett kimagasló tevékenységért" elismeréseként Martin György díjban részesült.

Vavrinecz András

 

Turi András vendégművész

    Turi András pedagógusként tevékenykedik az Óbudai Népzenei Iskolában, valamint a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában. A több mint 20 éve működő Rózsa Táncház egyik alapítója. A kerületi civil és egyházi szervezetek kulturális munkáját segíti, a Tébláb Táncművészeti Alapítvány kuratóriumának tagja. 2015 ben a XVIII kerület „Művelődésért-díj” kitüntetésben részesítette. A Jánosi együttes aktív tagja.

Turi András

 


Manninger Katica

    Óvodás korában kezdte a néptáncolást, ami hozta magával az éneklést. 2015-ben érettségizett Gödöllőn egyházzene szakon, jelenleg a tanítóképző hallgatója. Éneklés mellett citerán tanul az Óbudai Népzeneiskolában. Több országos népzenei verseny díjazottja. A Borsa együttes mellett 2015 szeptembere óta tagja a BorFolk zenekarnak.

Manninger Katica


Tisztelt Látogató! Mindenkit szeretettel várunk a Kőfeszt keretein belül, május 28.-a 18 órától BorFolk koncertre, "Ez a mámor" Petőfi a népzenében. A helyszínen kapható lesz a zenekar CD-je.
(BorFolk zenekar)