A BorFolk elkötelezett híve a magyarországi borkultúrának és az ehhez kötödő zenei hagyományoknak. Összeállításainkban úgy idézzük fel egy-egy tájegységet, ahogy a jó bor is magában hordozza a talaj minden ásványát és a nap éltető erejét.

Vavrinecz András vendégművész

 

   Bányamérnök, ének-zene népzenetanár, népzenekutató, a magyarországi táncházmozgalomba már kezdeti szakaszában bekapcsolódott. Korábban a Hegedős együttes tagja, majd a Bekecs együttes alapítója és vezetője. Számos népzenei lemez közreműködője, szerkesztője, népzenei kiadványok közreadója, lektora.  A Hagyományok Háza népzenei munkatársa. 2017 -ben a "Népművészet területén végzett kimagasló tevékenységért" elismeréseként Martin György díjban részesült.

Vavrinecz András

 

Turi András vendégművész

    Turi András pedagógusként tevékenykedik az Óbudai Népzenei Iskolában, valamint a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában. A több mint 20 éve működő Rózsa Táncház egyik alapítója. A kerületi civil és egyházi szervezetek kulturális munkáját segíti, a Tébláb Táncművészeti Alapítvány kuratóriumának tagja. 2015 ben a XVIII kerület „Művelődésért-díj” kitüntetésben részesítette. A Jánosi együttes aktív tagja.

Turi András


Adjon az isten bort, búzát, barackot, hat méteres malacot, a szekérnek nagy kereket, a hordónak nagy feneket, tyúkok tojnak tarkát-barkát, ha nem adnak egy pár Dinárt, lerágja az egér a kassza kulcsát!
(újévi köszöntő)